Bolgár újságíró-gyilkosság: nincs bizonyíték

Infostart / MTI
2018. október 10. 05:13
Vádemelés nélkül szabadlábra helyezték Bulgáriában a hatóságok az újságíró-gyilkosság ügyében őrizetbe vett román férfit.

A bolgár közszolgálati televízió rendőrségi források alapján közölte: a rendőrség nem talált terhelő bizonyítékot a férfi ellen.

A nemi erőszak és brutális gyilkosság áldozatává vált Marinova egy kis ruszei tévécsatorna, a TVN egyik igazgatója és két oknyomozó programjának műsorvezetője volt, és korrupciós ügyek feltárásával foglalkozott. Legutóbb a GP-gate nevű ügyön dolgozott, melyben több újságíró annak járt utána, hogy építési vállalkozások és tanácsadó cégek hogyan rövidítették meg az adófizetőket több millió levával európai uniós támogatásokból.

Az ügy onnan kapta nevét, hogy az esetenként a projektek 30-40 százalékát kitevő "korrupciós felárak" szálai a GP nevű vállalatcsoportnál futottak össze.Legutóbb azt tárta fel, hogy építési vállalkozások és tanácsadó cégek hogyan rövidítették meg a bolgár adófizetőket jelentős összegekkel európai uniós támogatásokból.

Marinovát a szülőhelyén, román határnál, a Duna partján fekvő Ruszében gyilkolták meg, megerőszakolták és halála előtt meg is kínozhatták.