Nyitókép: MTI/EPA pool/Tolga Akmen

Nagyon hasít a Tesla, több mint tízéves rekordot döntött meg

Infostart
2024. október 25. 15:40
Csütörtökön több mint húsz százalékot ugrott a Tesla részvény-árfolyama, miután Elon Musk cége 25,18 milliárd dollár forgalmat bonyolított le az idei harmadik negyedévben.

Egy nap alatt 22 százalékot emelkedett a Tesla részvény-árfolyama csütörtökön, ami 2013 májusa óta a legjobb 24 óra alatt elért eredménye a cégnek. Ezzel a javulással a vállalat részvénye visszahozta azt, amit eddig idén vesztett az értékéből – írja a Telex a CNBC beszámolója alapján.

Elon Musk csütörtöki bejelentése szerint a Tesla 25,18 milliárd dollár forgalmat bonyolított le 2024 harmadik negyedévében, ami 8 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában jegyzett értéket.

A milliárdos üzletember azt is bejelentette, hogy kevesebb mint egy évvel a Cybertruck gyártásának elindulása után már nyereséges is a projekt. Elon Musk közölte: texasi gyárukban egyre gyorsabban készítik a Cybertruckokat, így a jövőben egyre többet tudnak majd eladni.

Elon Musk arra számít, hogy jövőre 20-30 százalékkal növelhetik az eladott autóik számát, amiben az autók árának csökkentése és az önvezető modellek térnyerése segítheti a céget.