Nyitókép: prettywoman/Getty Images

A Twitter után a Meta jön: ezreket küldhetnek el a Facebook anyacégétől

Infostart
2022. november 7. 22:22
Akár szerdán megkezdődhet a tömeges leépítés.

A Meta történetének első nagy kirúgási hulláma indulhat el szerdán a The Wall Street Journal értesülése szerint: több ezren kaphatnak felmondólevelet. Szeptember végén a Metának több mint 87 ezer alkalmazottja volt.

A CNBC cikke szerint a Meta szóvivője nem kommentálta az értesülést, Mark Zuckerbergnek a vállalat legutóbbi eredménybeszámolóján, a múlt hónapban tett megjegyzéseire hivatkozott.

"2023-ban a befektetéseinket néhány kiemelt fontosságú növekedési területre fogjuk összpontosítani. Ez azt jelenti, hogy néhány csapat jelentősen növekedni fog, de

a legtöbb csapat mérete stagnál vagy zsugorodni fog a következő évben.

Összességében arra számítunk, hogy 2023 végén vagy nagyjából ugyanolyan méretű, vagy akár a mainál valamivel kisebb szervezetként fogunk működni" – mondta Zuckerberg akkor.

A Meta részvényeinek értéke idén 73 százalékot zuhant, 2016 eleje óta a legalacsonyabb szintre esett, így a közösségi médiaóriás az S&P 500 legrosszabbul teljesítő vállalata 2022-ben.

A Twitter, melyet Elon Musk vásárolt meg október végén 44 milliárd dollárért, szintén nagy leépítésekbe vágott bele egy héttel a tranzakciót követően. Az alkalmazottak a Twitternél levélben értesültek arról, megvan-e még állásuk.