Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Máris kapható a 2,5 százalékos kamatú fejlesztési hitel az MKB-nél

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2019. január 3. 20:25
Január 2-től az MKB Bank teljes hálózatában elérhető a Magyar Nemzeti Bank által 2019-től elindított Növekedési Hitelprogram új konstrukciója, az NHP fix konstrukció. A részletekről Balog Ferenc, az MKB üzleti szolgáltatások igazgatóságának vezetője beszélt az InfoRádiónak.

Az MKB Bank a Növekedési Hitelprogramot komolyan vette a múltban is: három szakasza volt eddig, 9-10 százalékos piaci részesedést értek el benne, ezért döntöttek úgy, hogy az NHP fix indulásákor beszállnak az értékesítésbe.

"1000 milliárdos keretösszeget biztosít a bankrendszer számára a jegybank. Ami nagyon fontos, hogy ellentétben az előző szakasszal itt nincs bankokra allokált keretösszeg, hanem van egy nagy keret, amivel az összes pénzintézet gazdálkodhat" - mondta el az InfoRádiónak Balog Ferenc, az MKB Bank üzleti szolgáltatások igazgatóságának vezetője, hozzátéve, az MKB-nél

legfeljebb 2,5 százalékos fix kamat mellett lehet értékesíteni a vállalkozások számára a fejlesztési hitelt, 3-10 éves futamidőre.

A hitel új és használt eszközök (mondjuk tehergépjármű) beszerzésére, vállalkozásfejlesztésre, egyéb céges beruházásra használható,

az összeg minimum 3 milliótól 1 milliárd forintig terjedhet.

A banknál azt szeretnék, hogy az NHP fix esetében is megmaradjon a bank 10 százalékos piaci részesedése, komoly erőforrásokat fordítottak arra, hogy már az év legelején el tudják indítani az értékesítést.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
NHP fix az MKB Banknál - Balog Ferenc
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást