Nyitókép: Pixabay.com

Jön a Black Friday, jönnek a fogyasztóvédelmi jó tanácsok

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid
2018. november 15. 09:26
Előzetes tájékozódással és felkészüléssel sok bosszúság elkerülhető az idei leárazásokkal kecsegtető úgynevezett Black Friday idején - mondta az InfoRádiónak Keszthelyi Nikoletta, az innovációs tárca fogyasztóvédelmi helyettes államtitkára.

A november 23-i Black Friday-kor, a környező napokban, illetve ezt követően karácsonyig egyre többet vásárolnak a fogyasztók az interneten. Erre készülve a fogyasztóvédelem már több mint 1500 webáruházat ellenőrzött.

"A tapasztalatokból látjuk, hogy néhány apró részletre figyelemmel a fogyasztók sok bosszúságot el tudnak kerülni. Előzetesen nagyon fontos informálódni az adott webáruházról, az üzemeltetőről, az elérhetőségekről. Fontos tudni, hogy a .hu kiterjesztés nem biztos, hogy magyar webáruházat jelent" - figyelmeztetett az InfoRádióban Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

A kormány weboldalt is indított, ahol "listázzák" a jogsértő webáruházakat, ez a jogsertowebaruhazak.kormany.hu.

Ezen az oldalon a hatóság mellett a GVH és a bíróságok megfelelő döntésein keresztül lehet információt szerezni.

"475 webáruház szerepel ezen a honlapon"

- közölte Keszthelyi Nikoletta, hozzátéve, amelyek már nem jogsértők, azok "zöld színt" kapnak, tehát ezektől már nyugodtan lehet vásárolni.

Aláhúzta, a szerződés akkor jön létre vásárló és eladó között, amikor a vevő részére megérkezik az az e-mail, ami részletesen tartalmazza a vásárlás részleteit.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Black Friday - fogyasztóvédelmi tanácsok
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást