Nyitókép: Kovács Tamás (MTI)

Budapestet is elérte a hajtóműhibás repülők gondja

Infostart
2018. július 26. 12:28
Újabb fordulat a repülők hajtóműhibáinak ügyében: az Air Europa járataival kénytelen teljesíteni a LOT egyes budapesti járatokat is.

A Rolls-Royce Trent 1000-es hajtóművek hibái miatt a LOT kénytelen típust cserélni a Budapest és New York, illetve Chicago közötti járatokon, az Air Europától bérelnek egy Airbus A330-200-ast egy hónapig – írja a Pasazer lengyel légiközlekedési szaklapra hivatkozva az Airportal.hu.

Adrian Kubicki, a LOT szóvivője megerősítette az értesülést, és hozzátette:

a Rolls-Royce hajtóművek idő előtti fáradásos meghibásodásai miatt egy Dreamlinert ideiglenesen ki kell vonni a flottából. Egy nyári szezonban kieső gépet azonban kénytelenek pótolni.

Az olasz Neostól béreltek egy Dreamlinert, amelyet a varsói bázisra telepítettek. Mivel azonban ezen a gépen nem volt business class, úgy döntöttek, inkább az Air Europától kölcsönöznek egy Airbus A330-200-ast.

Adrian Kubicki azzal indokolta a gép budapesti bázisra helyezését, hogy a korábbi lízingelt gépek Varsóba kerültek, és emiatt túl nagy volt a negatív marketinghatás, számos varsói járatot törölni kellett, vagy lízingelt géppel kellett üzemeltetni. Az Air Europa A330-200-asa augusztus 4 és szeptember 3 között teljesít majd szolgálatot a LOT budapesti bázisán.

Adrian Kubicki nem tudta megmondani, hogy a közeljövőben milyen intézkedéseket kell majd hozniuk a Rolls Royce Trent 1000-es hajtóművek javítása, esetleges cseréi miatt. Megjegyezte még, hogy globális problémáról van szó, amely miatt több Dreamliner sem szállhat fel.