Nyitókép: Forrás: www.polizei.gv.at/

Már lőnek az új szupertraffipaxok – esélyük sincs a gyorshajtóknak

Infostart
2024. szeptember 5. 05:15
Felső-Ausztriában már egyértelműen érezhető a szigorúbb közúti szabályok hatása. Az autók lassultak, a lakók örülnek, a rendőrök elégedettek.

A július elsején életbe lépett törvénymódosításnak köszönhetően az osztrák hatóságok könnyebben hozhatnak forgalomcsökkentő intézkedéseket.

Az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) már márciusban figyelmeztette az Ausztriába utazókat erre a változásra. Az új szabályozás része az is, hogy az osztrák hatóságok elkobozhatják az extrém gyorshajtók autóit.

Az osztrák sajtóban nemrég több helyi vezető és rendőrségi tisztviselő is megszólalt, akik elmondták: az új intézkedések fő célját máris elérték. A városokban és falvakban, beleértve az átvezető utakat is, a járművezetők szemmel láthatóan lassabban hajtanak, mint korábban - írja a vezess.hu.

Ez a siker nagyrészt azoknak az új lézeres sebességmérőknek, úgynevezett „szupertraffipaxoknak” köszönhető, amelyeket nemrégiben számos osztrák település beszerzett, sőt, egyes nagyobb városok többet is vásároltak belőlük.

A megkérdezett helyi vezetők, szakértők és rendőrök egybehangzóan állították, hogy az új szuperradarok bevezetése óta a települések lakói visszanyerték nyugalmukat, és az utcák újra csendesek és biztonságosak.

Ezek az új, oszlopszerű traffipaxok mindkét irányba mérnek.

Miközben egyre többen aggódnak amiatt, hogy a túlzott közlekedési szigor elriaszthatja a turistákat, a helyi hatóságok és a rendőrség kitartanak az új intézkedések mellett, és úgy tűnik, a lakosság többsége is elégedett velük.