Nyitókép: fizkes/Getty Images

Kellemetlen változás élesedett a Messengerben

Infostart
2023. október 3. 06:36
Az SMS-üzenetek fogadására vonatkozik.

A Facebook augusztusban jelentette be, hogy szeptember végétől megszűnik az SMS-üzenetek küldésének és fogadásának lehetősége a Messenger alkalmazásban.

"Ha a Messengert használod alapértelmezett SMS-alkalmazásként az androidos eszközödön, fontos tudnod, hogy az alkalmazás 2023. szeptember 28. utáni frissítését követően nem tudsz a Messenger használatával SMS-üzeneteket küldeni vagy fogadni mobilhálózaton keresztül" – idézte a Facebook felületén megjelent közleményt az Index.

Ezeknek a felhasználóknak a frissítés után új alapértelmezett üzenetküldő alkalmazást kell választaniuk, ha pedig ezt nem teszik meg, a telefon alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásába (például az Android Messages alkalmazásba) kerülnek át az SMS-ek.

Arra azért figyelni kell, hogy miután átállításra kerül a telefon alapértelmezett üzenetküldő alkalmazása, a készülék elkezdi kézbesíteni azokat az üzeneteket, amelyeket korábban (hónapokkal vagy évekkel ezelőtt) valamilyen okból kifolyólag nem küldött el a felhasználó.