Nyitókép: Pixabay

Indul is a Meta Twitter-rivális appja, de van egy jó hírünk - képek

Infostart
2023. július 5. 20:21
Az Európai Unióban egyelőre nem lesz elérhető a Threads, a Meta Instagramhoz kapcsolódó mikroblog-szolgáltatása, melyet a Twitter riválisának szánnak - jelentette be szerdán a közösségi platform.

Az új app az Egyesült Államokban csütörtöktől lesz elérhető, de "szabályozási problémák" miatt az Európai Unió tagállamaiban élők egyelőre nem fognak hozzáférni.

A Threadst iparági szakértők a Twitter legjelentősebb kihívójának tartják már most, miután a szolgáltatás az Instagramhoz kapcsolódik, amelynek csaknem tízszer annyi regisztrált felhasználója van világszerte, mint a Twitternek.

Forrás: App Store

A Twittert tavaly ősszel 44 milliárd dollárért vásárolta meg Elon Musk dél-afrikai származású milliárdos, aki az ügyletet követően vitatott döntések sorozatát hozta és számos megütközést keltő változtatást vezetett be a portálon. A többi között tömeges leépítést hajtott végre, és vezetése alatt előfizetésessé vált az az ellenőrzési rendszer, amely korábban arra szolgált, hogy megbízhatóként azonosítson bizonyos fiókokat.