Nyitókép: Pixabay

Így verte szét Budát a vihar éjjel - videók

Infostart
2019. június 23. 10:23
Aluljáróban rekedt járókelők, bátor videós, szőnyegként kigördülő felhőköteg, látványos felvételek a szombat éjszakából.

Szombat éjjel brutális felhőszakadási hullám söpört végig az országon, ezt számos bátor videós jó helyen állva örökítette meg.

A felvételeken jól látszik, ahogy a Széll Kálmán téren a metróból fölfelé igyekvők végül nem jelennek meg a felszínen, illetve a budavári Tóth Árpád sétányon is hirtelen vége szakad a felvételnek, ahogy az azonnali sötétedés után leszakad az ég.

Az Időkép.hu egy országos felülnézeti képből is megmutatta, hogy tört rá Magyarországra az égszakadás.

A Széchenyi-hegyet kiguruló szőnyegként lepték meg a felhők - és a csapadéközön.

(A székesfehérvári Gáz utcaiak csónakokkal sikeresebbek lettek volna, mint autókkal.)

Videó-összeállítás.

Vasárnap sem lesz nyugtunk.

Több megyében továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás veszélye miatt. Emellett országszerte figyelmeztetnek az intenzív esőzés és a zivatarok miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében másodfokú, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Emellett zivatarveszély miatt szintén az egész országra elsőfokút. Vasárnap rövid idő alatt 30-50 milliméter csapadék zúdulhat le.

Részletek ITT.