Nyitókép: Rostislav_Sedlacek/Getty Images

Hálapénzt elfogadó főorvosokért mentek a rendelőbe a rendőrök - videó

Infostart
2023. június 14. 11:40
A hálapénzt adó betegek is gyanúsítottak lettek abban az ügyben, amely során két szabolcsi főorvos került bajba.

Vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt járnak el a szabolcsi rendőrök két helyi főorvos ellen. A nyomozók az orvosokat kórházi rendelőikben számoltatták el.

Erről videót is készítettek:

A rendőrség azt írja: a megalapozott gyanú szerint a 71 éves és a 46 éves orvosok betegeiktől hálapénzt fogadtak el a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért, miközben állami egészségügyi jogviszonyban jártak el.

Fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy

a két orvos rendszeres jövedelemre tett szert.

A nyomozás eddigi adatai szerint az idősebb orvos tizennyolc, míg fiatalabb kollégája nyolc alkalommal fogadott el betegeitől készpénzt a térítésmentes állami egészségügyi szolgáltatásért. Az orvosoknak átadott hálapénz mértéke alkalmanként tíz- vagy húszezer forint volt.

A 46 éves orvost a rendőrség őrizetbe vette, és indítványozták letartóztatását is,míg a 71 éves orvos esetében ez egészségügyi okokból nem volt lehetséges, így ő a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.

A rendőrök azt is közölték, hogy "a vesztegetői oldalon állók létszáma bővülni fog, és ezzel arányosan az orvosok által elkövetett vesztegetés elfogadásának rendbelisége is".