Nyitókép: Pexels.com

Az unokázós csalók is meglátták a lehetőséget a járványban

Infostart
2020. december 1. 13:08
Különös telefonhívást kapott a 90 éves gyömrői Bagóczky Sándorné: egy ismeretlen azt állította, hogy soron kívül biztosítani tud neki koronavírus elleni vakcinát. 12 ezer forintot kért érte.

Átnyergeltek a járványra az unokázós csalók, ezúttal koronavírus elleni oltást kínálgatnak telefonon – írja a Ripost.

„Az első gondolatom az volt, vajon honnan tudják a telefonszámomat” – mesélte a bulvárlapnak Bagóczky Sándorné Ilona. „Egy férfi hívott, nagyon meggyőző volt, de a beszédéből és abból, ahogy fogalmazott, nekem úgy tűnt, nem valami intelligens és tájékozott. Azt mondta, ezt a vakcinát egy magyar doktornő fejlesztette ki. […] Megkérdeztem tőle, hogy ha már ilyen nagyszerű ez az oltóanyag, akkor miért nem hallottam róla se a tévében, de a rádióban. Miért nem ezt hirdetik világszerte? A férfi a kérdésre azt felelte: »Tetszik tudni, milyenek a gyógyszergyárak. Nem engedik, hogy kisebb cégek is beférkőzzenek a köreikbe. Maguknak akarják a hasznot.« Ezután mondta, hogy 12 ezer forintba fog kerülni.”

Arról azonban, hogyan és mikor kell átadni a pénzt, már nem esett szó, mert Ilona néni közölte: ő a családja nélkül semmiféle döntést nem hoz, azzal letette a telefont.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!