Nyitókép: Sportágválasztó.hu

Megúszhatja a börtönt az ultrafutónő támadója?

Infostart
2018. november 16. 05:29
A férfit felmenthetik, ha kiderül, hogy a támadás idején kóros részegség állapotában volt - írja a Blikk.

A 37 éves férfi egy céges buliból tartott hazafelé október 14-én, amikor megtámadta Budapesten, a Jászberényi úton futó sportolót és meg akarta erőszakolni. A kétgyermekes anyuka segítségére férje sietett, csak rajta múlt, hogy a támadó terve nem sikerült. A nő a fején és az arcán is megsérült.

Az eljárás során korábban indítványozták szakértő kirendelése a kóros ittasság, részegség megállapítására vagy kivizsgálására - mondta a TV2 hírműsorának Vidákovics Béla Zsolt, a férfi ügyvédje. Hozzátette, ezzel kapcsolatban ígéretet kaptak a rendőrségtől arra, hogy ennek az indítványnak eleget fognak tenni.

A műsorban megszólaló igazságügyi szakértő szerint nagyon ritka, hogy valakinél patológiás részegséget állapítsanak meg. Szeles Géza elmondta, hogy ez a fajta részegség egy teljesen más típusú tudatzavart állapotot jelent, ami büntethetőséget kizáró körülmény, tehát egyenértékű azzal, mintha valaki gyakorlatilag elmebetegség állapotában lenne az adott pillanatban. Hozzátette, az egyik fontos kritériuma egyébként pont az, hogy egy énidegen cselekvés jelenik meg, tehát soha, előtte se, utána se jellemző az illető személyiségére az a cselekmény.