Belső vizsgálat indul a rendőrségnél a soroksári gyilkosság ügyében

Infostart
2018. szeptember 21. 11:30
Az elmúlt öt évben a büntetés-végrehajtás a gyilkossal együtt az áldozat telefonját is őrizte, de a nyomozók erről nem tudtak.

Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese múlt csütörtökön, miután a kiderült, hogy az öt éve meggyilkolt soroksári futónő, Kardosné Gyurik Krisztina telefonja 2013 októbere óta a sopronkőhidai börtönben volt letétben – közölte a Zoom.hu kérdésére az ORFK.

Az ügy gyanúsítottja, R. Szilveszter alig egy hónappal a 2013. szeptember 24-én elkövetett gyilkosság után kezdte meg a korábbi vagyon elleni bűncselekményeiért kiszabott büntetésének a letöltését. Amikor bevonult a börtönbe, le kellett adnia a telefonját is. R. Szilveszter összesen

négy mobiltelefont helyezett letétbe, az egyik a meggyilkolt és meggyalázott futónő telefonja volt.

Az ügy azért is kellemetlen a rendőrség számára, mert a gyilkosság elkövetőjének felderítésére a jelentős energiát fordítottak. Az elmúlt öt évben a nyomozók 330 ezer embert ellenőriztek, 391-et részletesen, volt akit többször is kihallgattak, és 1847 személytől vettek DNS-mintát, hogy összehasonítsák az áldozaton rögzített idegen DNS-sel.