Nyitókép: MTI/EPA/Erik S. Lesser

"A taktikám az, hogy ráfekszem az ellenfelemre" - jöhet a ketrecharc Musk és Zuckerberg között

Infostart
2023. július 5. 18:49
Amilyen abszurd, olyan valószínűnek is tűnik jelenleg: már az olasz kutlruális minisztérium és egy MMA-versenyeket szervező cég is képben van.

Az egész Elon Musk egy elejtett megjegyzésével kezdődött. Amikor a Meta bejelentette a Twitterhez hasonló szolgáltatását, a Threadset, a Twitter vezérigazgatójaként is ismert Musk ironikusan megjegyezte, a világ már biztosan alig várja, hogy Mark Zuckerberg irányítsa - írja a Sky News.

"Én benne lennék egy ketrecharcban vele, ha őt is érdekli a dolog" - írta, ki tudja, mennyire ártatlanul.

Zuckerberg válasza egyszerű volt.

Az Instagramon Musk bejegyzésének képernyőképe alá annyit írt, küldje el a helyszínt.

Musk pedig mindössze ennyit reagált rá: Vegas Octagon. Az UFC versenyei ebben a Las Vegas-i arénában zajlanak.

A szervezet elnöke, Dana White azt mondja, mindkét féllel beszélt a ketrecharcról, és úgy tűnik, teljesen komolyan gondolják a dolgot. A The New York Times szerint formálódnak az esemény részletei, valószínűleg bemutatómeccsként szervezik meg, és valamilyen jótékonysági cél is kapcsolódik majd hozzá.

"Ez lesz a küzdősportok történetének legnagyobb összecsapása" - fogalmazott.

Ami az esélyeket illeti, Zuckerbergnek áll a zászló: dzsúdzsucuzik, érmes eredményeket is elért, 13 évvel fiatalabb Musknál és gyakran mozog. A Twitter vezére ugyanakkor maga is bevallotta, hogy legfeljebb gyerekeit dobálja a levegőbe, és nagy trükkjének a rozmárfogást nevezi.

"A taktikám az, hogy ráfekszem az ellenfelemre, és nem csinálok semmit" - fogalmazott.

Ami tény, hogy a két férfi több súlykategóriára van egymástól. Musk 185 centijéhez 85 kilogramm súlyú, míg Zuckerberg 170 centiméter és 70 kiló.

Van még egy érdekes része a történetnek: Musk azon megjegyzésére, miszerint egy ilyen viadalnak egy kolosszeum dukál, az olasz kulturális minisztérium azonnal felajánlotta a 2000 éves római Colosseumot, írta a TMS Sport. A minisztérium szerint ez nem történt meg, és ha Musk valóban itt szeretné megtartani az összecsapást, akkor egy erőszakot teljes mértékben mellőző harcról lehetne csak szó.