Nyitókép: MTI/Vajda János

Lángba borult a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központja

Infostart / MTI
2024. szeptember 6. 21:00
Kigyulladt a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának tetőszerkezete – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője péntek este.

Rinyu Zsuzsanna tájékoztatása szerint az elsődleges információk szerint a tűzeset záróra után keletkezhetett, az oltására nagy erőkkel a miskolci, kazincbarcikai és tiszaújvárosi tűzoltók vonultak a helyszínre, a tűzoltás irányítását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat végzi. Személyi sérülésről egyelőre nincs információ – tette hozzá.

Miskolc, 2024. szeptember 6. Ég a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának tetőszerkezete 2024. szeptember 6-án. MTI/Vajda János

A katasztrófavédelem honlapja szerint a mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

Miskolc, 2024. szeptember 6. Tűzoltó oltja a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának lángokban álló tetőszerkezetét 2024. szeptember 6-án. MTI/Vajda János

A boon.hu helyszíni tudósítója 21 órakor azt közölte, hogy „egyre magasabbak a lángok, reménytelennek tűnik a küzdelem a Barlangfürdőnél, már a fürdő teljes teteje ég. Félő, porig fog égni. (…) Egy órája már, hogy hiába próbálják eloltani. A kazincbarcikai, a tiszaújvárosi és a miskolci tűzoltók vállvetve dolgoznak.”

Nem sokkal később a tűzoltók a tetőről kézi erővel, fecskendővel is oltani kezdték a tüzet, ami némileg csillapodni látszott – volt olvasható.

Később, 21.40-kor azt írták, a lángokat láthatóan megfékezték a tűzoltók, de a tető még izzik. Úgy tudják, szombat délelőtt 10 órakor tart sajtótájékoztató a miskolci önkormányzat a barlangfürdő előtt a történtekkel kapcsolatban.

Miskolc, 2024. szeptember 6. Tűzoltó oltja a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának lángokban álló tetőszerkezetét 2024. szeptember 6-án. MTI/Vajda János

A Barlangfürdő a közösségi oldalán közölte: a tűzeset miatt, a szombati napon zárva tartanak.

Rinyu Zsuzsanna a vármegyei hírportálnak este fél 11-kor elmondta: a tűzoltók megkezdték a tetőszerkezet bontását, hogy az izzó részeket felkutassák; ez a munka hosszabb ideig eltarthat. Amíg az izzás nem múlik, dolgoznak a helyszínen a tűzoltók – tette hozzá.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi médiában megjelent hírekkel ellentétben a tapolcai erdőt nem érintette a tűz, arra nem terjedtek a lángok.