Nyitókép: MTI/Purger Tamás

LMP-szóvivő: végre Budapestről szóljon a városházi munka!

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2024. június 9. 20:00
Az LMP nem tudott arról, hogy a Fidesz visszalépteti főpolgármester-jelöltjét, Szentkirályi Alexandrát Vitézy Dávid javára - mondta a párt szóvivője és fővárosi listájának ötödik jelöltje az InfoRádióban az LMP eredményváró központjában.

Süveg Anna néhány perccel a szavazókörök bezárása előtt azt mondta az InfoRádióban, hogy minden magas részvételi arányú választás a demokrácia ünnepe, és szerinte ez ma is bebizonyosodott. Mint fogalmazott, az LMP bizakodva várja az eredményeket. „Egy valami egészen biztosan kijelenthető: Budapest következő főpolgármesterének nagy legitimációja lesz” - tette hozzá.

A visszalépését pénteken bejelentő Szentkirályi Alexandra azt kérte a szavazóitól, hogy Vitézy Dávidot támogassák a főpolgármester-választáson. Az LMP szóvivője ezzel kapcsolatban megjegyezte:

sem Vitézy Dávid, sem pedig az LMP nem egyeztetett a kormánypártokkal arról, hogy mire készül Szentkirályi Alexandra.

Süveg Anna szerint majd csak az eredmények ismeretében lehet következtetéseket levonni arról, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjének visszalépése több kormánypárti szavazót hozott-e Vitézy Dávidnak, mint amennyit az ellenzéki oldalról veszített emiatt.

Reagált azokra az egyes ellenzéki pártok által megfogalmazott vádakra is, melyek szerint Vitézy Dávid a Fidesz jelöltje. „Ha az lenne, akkor a kormánypártok arra biztatnák a szavazóikat, hogy listán is Vitézy Dávid listájára szavazzanak, de nem ez történt. Szentkirályi Alexandra azt kérte a szimpatizánsaitól, hogy a Fidesz listájára voksoljanak” - fejtegette Süveg Anna.

Kiemelte, hogy ha Vitézy Dávid lesz a főpolgármester, akkor minden erejével azon lesz, hogy meg tudja valósítani a 101 pontos programját, melyet értelemszerűen az ő listáján szereplő jelöltek is prioritásnak fognak tartani a Fővárosi Közgyűlésben. „Nem szeretnék jóslatokba bonyolódni azzal kapcsolatban, hogy mit hoz nekünk, illetve Vitézy Dávidnak a pénteken bejelentett visszalépés” - fogalmazott.

Az LMP és Vitézy Dávid kampányát értékelve azt mondta, „izgalmas és sikeres” volt. Úgy gondolja, az elmúlt hetekben, hónapokban

megszólalásaik révén „végre valódi városfejlesztési kérdésekről és megoldásokról” volt szó a nyilvánosságban.

„Reményeink szerint a jövőben még jobban tudunk majd harcolni azért, hogy a pártpolitikai csatározások helyett végre tényleg Budapestről szóljon a Városháza, ne pedig a miniszterelnök-jelölti kampány fő helye legyen, vagy ne arról szóljon, hogy éppen mit tesz Gyurcsány Ferenc” - összegzett az ellenzéki párt szóvivője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
LMP-szóvivő: nem egyeztetettünk a kormánypártokkal Szentkirályi Alexandra visszalépéséről
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást