Nyitókép: Pixabay

Ismét egy pedofilügy: leváltották egy Békés megyei gyermekotthon vezetőjét

Infostart
2024. március 1. 11:01
A férfi a rendőrség gyanúja szerint két, a felügyeletére bízott tizenéves fiút molesztált szexuálisan.

Egy állami fenntartású gyermekotthon nevelőjét tartóztatta le a rendőrség a múlt pénteken Békésen, miután azzal gyanúsítják, hogy az egyik megyei intézményben molesztálta az ott elhelyezett fiúkat – írja a 24.hu.

A rendőrség közlése szerint a pedofil bűncselekmények gyanúja miatt február 23-án letartoztatott férfi egy 62 éves békési lakos, aki két, a felügyeletére bízott tizenéves fiút molesztált szexuálisan. A lap információi szerint a férfi elleni gyanúsításban szereplő molesztálási esetek két éve történtek, amikor a nevelőotthonban elhelyezett gyerekek még nem töltötték be a 14. életévüket sem. A portál szerint nem ez volt az első eset, hogy a férfival kapcsolatban bejelentés érkezett.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetőjének közalkalmazotti jogviszonyát 2024. február 15-ei hatállyal, rendkívüli felmentéssel megszüntette a munkáltató.

Az RTL Híradója szerint a nevelő a Békés megyei Tarhos gyermekotthonában erőszakoskodhatott a fiatalokkal. A főügyészség szexuális erőszak és szexuális kényszerítés bűntette miatt kezdeményezte a férfi előzetesbe helyezését.