Nyitókép: Photographer and videographer fr/Getty Images

Közlekedési rémálom előtt Budapest – mutatjuk, mire kell készülni

InfoRádió
2023. augusztus 18. 15:11
Szombaton kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság, vasárnap pedig az augusztus 20-i ünnepség eseményei miatt lesznek jelentős változások a fővárosi közlekedésben.

Az augusztus 20-i rendezvények előkészületei miatt már most lezárták a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és a Margit híd között, illetve péntek este 10 órától zárják le a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca közötti szakaszon hétfőn reggel 6 óráig. A Műegyetem rakpartot szintén lezárták a Budafoki úttól a Bertalan Lajos utcáig, péntek éjféltől pedig mindkét irányban lezárásra kell készülni.

Az érintett BKK-járatok közül a 19-es villamos péntektől a Bécsi út–Vörösvári út és a Clark Ádám tér, illetve Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér között jár. A 41-es villamos terelve a Krisztina körúton át közlekedik, így nem érinti a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő közötti megállókat sem. A 2-es, a 2B és a 23-as villamos péntek este 6 órától nem közlekedik a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér–Széchenyi rakpart között – sorolta a részleteket Schilling Zsolt, a BKK Inform munkatársa.

Az augusztus 20-i ünnepségek miatt ideiglenes forgalomkorlátozás:

Szombaton kezdődik az atlétikai világbajnokság, amivel kapcsolatban szintén lezárásokra, korlátozásokra kell készülni. Az előkészületek miatt már most lezárták a Kós Károly sétányt és a Hősök terét is hétfő reggelig. Szintén lezárásra kell készülni a Nemzeti Atlétikai Központ környékén a Kvassay Jenő útnál. Lezárták a Soroksári út szervizútján a Lechner Ödön fasortól, a Hajóállomás utcát a Kvassay Jenő úttól, illetve a Laczkovich utcát is.

Az atlétikai világbajnokság miatt ideiglenes forgalomkorlátozás szeptember 15-ig:

Hétvégén, azaz szombaton és vasárnap hajnaltól 11 óráig lezárják az Andrássy utat a Bajza utca és a Hősök tere között, illetve a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca közötti szakaszon. Vasárnap este várhatóan 19 óra 20 perctől lezárják a Rákóczi hidat is Pestről Budára, illetve korlátozását elkészülni a Szerémi út–Hengermalom út–Fehérvári út–Bocskai út–Karolina út–Budaörsi út– Alkotás utca–Krisztina körút–Mikó utca–budai Vár útvonalon.

A BKK felszínén járatai a rendezvények miatt módosított, terelt, rövidített útvonalon közlekednek majd, ezért a metróhálózat igénybevételét ajánlják, illetve mindenképpen érdemes elindulás előtt tájékozódni a BKK honlapján, a BudapestGO alkalmazásban vagy a BKK Info weboldalán – tette hozzá Schilling Zsolt.

További részletek a közlekedési változásokról itt (atlétikai vb) és itt (nemzeti ünnep).

A fentieken túl vasárnap Recep Tayyip Erdogan török elnök is Magyarországra látogat, programjáról és az emiatt további korlátozásokról azonban csak később adnak ki tájékoztatást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Közlekedési rémálom előtt Budapest – mutatjuk, mire kell készü
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást