Nyitókép: Pixabay

Jobban fut Schadl György cége, mint amikor még szabadlábon volt

Infostart
2023. május 31. 17:06
Más a helyzet Völner Pál fiának vagyonzár alá került társaságánál.

Bár tavaly mindvégig börtönben ült, nem lett veszteséges a korrupcióval vádolt Schadl György és szabadlábon védekező feleségének közös cége – derült ki a társaság pénzügyi beszámolójából. A végrehajtói kar volt elnöke és neje közös tulajdonában álló – a hatóságok által vagyonzár alá vett – Red Carpet Kft.-be több mint 44 millió forint bevétel folyt be 2022-ben – írja a 24.hu.

A lap szerint ez azért is érdekes, mert az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva – amikor Schadl még szabad volt –, a társaság jobban prosperált tavaly, mint 2021-ben, amikor még mindössze 67 ezer forint profitot tudott kimutatni a cég.

A saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, és üzemeltetésével foglalkozó cégben jelentős vagyon van, a társaság eszközállománya meghaladja a félmilliárd forintot. Schadl üzletrészét (másfél millió forint értékben) az ellene zajló büntetőeljárás során foglalták le a hatóságok.

Mindeközben hatalmasat zuhant Völner Pál fiának cége, noha a Tagba Kft. 2021-ben még 762 millió forintos rekordbevételt produkált. Friss pénzügyi beszámolója alapján tavaly alig több mint 5 millió forint folyt be a társaságba.

Igaz, egyéb bevétel formájában csaknem 15 millió forintot is elkönyvelt a cég, és az sem mellékes, hogy a társaság eredménytartalékában 784 millió forint értéket tartanak nyilván. Ugyanakkor az egy évvel korábbi bevétel 150-szerese volt a 2022-es eredménynek. A társaság nyeresége végül 3,5 millió forint lett tavaly – teszi hozzá a híroldal. (A cég a Völner Pál volt államtitkárt érintő korrupciós vádakkal összefüggésben vagyonzár alá került.)