Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor "lecsapolná a brüsszeli mocsarat"

Infostart
2022. december 16. 08:22
Péntek reggel posztolt a miniszterelnök.

"Ideje lecsapolni a mocsarat Brüsszelben" - írta ki Facebook-oldalára péntek reggel az EU-csúcson lévő Orbán Viktor miniszterelnök.

Ismert, Eva Kaili görög szocialista EP-képviselőt, az EP leváltott alelnökét, valamint három társát pénteken tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben zajló nyomozás részeként. Azóta vizsgálati fogságban vannak. A belga rendőrség közleménye szerint csaknem 1,5 millió euró készpénzt foglaltak le a brüsszeli régióban házkutatások során. Kailit kivéve az eddigi gyanúsítottak mindannyian olaszok: Francesco Giorgi, Kaili élettársa, a szintén őrizetbe vett Antonio Panzeri munkatársa, korábban pedig Andrea Cozzolinóval dolgozott, aki jelenleg szintén egy belga börtönben várja meghallgatását. A vád ellenük: bűnszervezetben való részvétel, pénzmosás és korrupció. Információk szerint Katar nagy összegű pénz- és áruajándékokkal próbálta befolyásolni az Európai Parlament politikai döntéseit.

"Mindenki tudta, hogy Brüsszel tele van korrupciós ügyekkel, de most már olyan szintet ért el a dolog, hogy rendőröknek is intézkedniük kellett" - fogalmazott posztjában a magyar kormányfő.

Az ügyben egyébként az EP-alelnök férje igyekszik mindent magára vállalni.