Nyitókép: MTI/EPA/Narong Szangnak

Építőipari géppel keverték a tésztát az étteremben, bezárták – videó

Infostart
2022. október 4. 10:46
Súlyos higéniai hibák és hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették az étterem tevékenységét, és 95,3 kg élelmiszert és alapanyagot kivontak a forgalomból.

Egy budapesti vendéglátó ipari egység ellenőrzésekor súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei – írja a Nébih.hu.

A XI. kerületi étterem konyhaterének mennyezete és oldalfala sötétszürkén elszíneződött, olajosan, zsírosan szennyeződött volt. A szükséges mosogatóhely hiányában és a korábban kiadott engedéllyel egyezően, kizárólag egyszer használatos edényeket használhattak volna. Ennek ellenére a használt fogyasztói edényeket a kiszolgálópultban mosogatták el.

A húselőkészítő csaptelep le volt szerelve, a zöldségelőkészítőben földesárut, a mosogatóban egyéb élelmiszert és elektromos berendezést is tároltak, lehetetlenné téve ezzel az előkészítő helyiségek rendeltetésszerű használatát. A földesáru tisztítása, valamint az üzemi edények mosogatása a konyhatérben történt, akárcsak a húselőkészítő eszközeinek tisztítása, melyeket használat előtt nem fertőtlenítettek. A konyhatéri kézmosó eldugult, a szennyvíz pangott. A melegen tartó pult nem volt bekapcsolva. A hűtőtérben a különböző higiéniai megítélésű élelmiszereket, így zöldséget,

nyers és főtt húst is együtt tároltak,

a tészta keveréshez építőipari keverőgépet használtak.

Az étterem az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét után folytathatta tevékenységét. Még zajlik az eljárás és a bírság megállapítása.

Az étterem állapotáról Youtube-videót osztott meg a Nébih: