Nyitókép: Budapest Airport

Folytatódik az ablakszigetelési program a budapesti reptér körül

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2022. július 6. 18:45
Az ősztől folytatódik a Budapest Airport 10 éve indított zajvédő programja - mondta társaság szóvivője. Valentínyi Katalin azt is közölte, hogy a csaknem 1,2 milliárdos beruházással négyezer, a repülőtérhez közeli ingatlant fognak hangszigetelni.

Tíz évvel ezelőtt kezdtük el a zajszigetelési programot, a Budapest Airport környezetében élők számára – nyilatkozta érdeklődésünkre Valentínyi Katalin. Mint mondta, ez elsősorban a XVII. és a XVIII. kerület, valamint Vecsést, illetve Üllőt érintette.

"Most duplájára növeljük a programot, ami azt jelenti, hogy már összesen négyezer ingatlan tulajdonosa vehet majd részt benne" - folytatta a szóvivő. Valentínyi Katalin szerint a pótlólagos szigetelést a 10 évnél nem öregebb nyílászárók esetében javasolják.

Egy plusz üvegréteg kerül az ingatlan lakó és pihenő helységeinek ablakaira, jelentősen javítva a hangszigetelést.

Ezt ingyenesen kérhetik a lakók.

Viszont a 10 évnél öregebb nyílászárók esetében inkább a cserét ajánlja a Budapest Airport. A hálóhelyiségekben ez ingyenes, míg a többi helység esetében 70-30 százalékos megosztás lehetséges, amiből természetesen a reptér fizeti a nagyobbik részt.

Ezen kívül lesz még két új eleme is a programnak – folytatta a szóvivő. Az egyik a redőnytok-szigetelés, ami teljesen ingyenesen kérhető. A másik pedig egy szellőztető berendezés, hiszen zárt ablakok mellett is kell biztosítani a friss levegő bejutását. Valantínyi Katalin elmondta, hogy erre a kettőre, valamint a pótüveges szigetelésre

két és fél év alatt összesen 1,2 milliárd forintot terveznek elkölteni.

Első körben azoknak ajánlják a kibővített lehetőségeket, akik korábban már részt vettek a szigetelési akcióban. Utána pedig majd lépésről lépésre haladnak tovább.

A Budapest Airport egyébként már évekkel ezelőtt kiterjesztette a zajvédő programot a hivatalosan előírt határokon túlra. Így azok is részt vehetnek benne, akik nem a repülőtér közvetlen környezetében, hanem attól valamivel távolabb laknak - hangoztatta Valentyíni Katalin, Budapest Airport szóvivője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Folytatódik az ablakszigetlési program a budapesti reptér körül
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást