Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Később tesz bejelentést Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter – élőben az InfoRádióban és az Infostarton

Infostart
2021. október 8. 08:47
A közös sajtótájékoztató 11 órakor kezdődik.

Sajtóértesülések szerint visszalép a miniszterelnök-jelölti versenytől Karácsony Gergely. A főpolgármester csütörtökön több órán át tárgyalt az őt támogató pártok, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP vezetőivel, és az ellenzéki előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjét támogatja majd.

Az biztos, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatót tart pénteken. Ennek kezdési időpontja 10 óráról 11-re módosult. A helyszíni a budapesti Kossuth tér.

Az ATV csütörtökön este azt közölte: Karácsony Gergely azt tervezi, hogy választási siker esetén megfelezi a ciklust Márki-Zay Péterrel – vagyis két év után cserélnének a kormányfői poszton. Ez lehet visszalépésének egyik feltétele.

Karácsony Gergely vasárnap, majd szerdán is arról beszélt még, hogy nem lép vissza, hanem előre. Úgy fogalmazott, csak akkor lépne vissza, ha elüti egy villamos. Csütörtökön reggel még vitára hívta ki a miniszterelnök-jelölteket.

Az eseményt élőben közvetíti az InfoRádió, az Infostarton pedig folyamatosan frissülő cikkben számolunk be az elhangzottakról.