Nyitókép: Pixabay

Flesch Tamás: a legpozitívabb forgatókönyv az lenne, ha húsvétkor lehetne nyitás

Infostart / InfoRádió - Király István Dániel
2021. január 21. 14:34
Ezzel számol jelenleg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége - azok után, hogy a minap nyilvánosságra került egy belső levelezés, amely pünkösdről értekezett, de nem az alig ismerhető tények, csak a számolgatás szintjén.

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek - írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ, arra a később visszavont "közlésre" reagálva, mely szerint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége arról értesítette tagjait, hogy pünkösdkor lehet nyitás.

A szervezet elnöke, Flesch Tamás a történtekre reagálva az InfoRádióban azt mondta: egy belső levelezésben a véleményüket mondták el a vendéglátósoknak, amikor a pünkösdről értekeztek.

"Valóban

nincs értelme most időpontról beszélni,

sajnos önhibánkon kívül kavartunk vihart, egy belső levelezés tartalma került nyilvánosságra. Stratégiaalkotás történik, senki egy szóval nem állította, hogy tényekről lenne szó. Értelemszerűen mindenki már holnap nyitni szeretne, de nem tudjuk, hogy ez tényleg mikor lehetséges" - ecsetelte.

Elmondta még, lesznek olyan egységek, amelyek a korlátozások feloldása után azonnal biztosan nem tudnak majd kinyitni a hosszú ideig tartó zárva tartás miatt.

"Egy újranyitás mindig időbe kerül egy étteremnek, egy szállodának meg még személyzetet is kell toboroznia, tréningezni kell őket, valamint takarítani.

A budapesti szállodák többsége technikailag március vége óta zárva van, nagy kérdés lesz, ki hány embert talál vagy tudott megtartani" - folytatta.

Úgy érzi, a legjobb szcenárió az lenne, ha már húsvétkor nyitni lehetne, de ez egy nagyon "heterogén szakma", nem mindenki ugyanakkor fog kinyitni.

Közben felgyorsult az a folyamat is, amelyben régi, hagyományos, nagy hírű éttermeket kínálnak eladásra.

"Biztosan vannak olyan tulajdonosok, bérlők, üzemeltetők, akiknek most mentálisan elment a kedvük attól, hogy ezzel foglalkozzanak" - részletezte.

Az árakkal kapcsolatban sincs fogódzó, hisz nem tudni, mennyibe kerül majd az alapanyag vagy a munkaerő.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mikor nyithatnak az éttermek, szállodák? - Flesch Tamás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást