Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Balog Zoltán fontos tisztséget kapott

Infostart
2020. november 5. 21:25
Balog Zoltánt választotta püspökévé a Dunamelléki Református Egyházkerület. Az egyházkerületi főgondnoki tisztséget az újraválasztott Veres Sándor tölti be.

Megbízatásuk hat évre szól – közölte a Magyarországi Református Egyház kommunikációs szolgálata.

Az egyházkerületi választáson két püspökjelölt indult. Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem korábbi rektora a szavazatok 33 százalékát, 99 szavazatot, míg Balog Zoltán, korábbi emberierőforrás-miniszter, a Budapesti Németajkú Református Egyházközség lelkipásztora a szavazatok 67 százalékát, 200 szavazatot kapott a presbitériumoktól – olvasható a közleményben.

Az egyházkerület főgondnoki tisztére a hivatalban lévő Veres Sándort, valamint Kovács Levente egyetemi tanárt, a Bankszövetség főtitkárát jelölték. Veres Sándor a szavazatok 67 százalékát, 197 szavazatot, Kovács Levente a szavazatok 33 százalékát, 103 szavazatot kapott.

A Dunamelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke, Szabó István három cikluson, 18 éven keresztül vezette az egyházkerületet.

Az MRE négy egyházkerületében november 28-ig tart a tisztújítás. A négy püspök közül várhatóan a jövő februári zsinaton választják meg a zsinat lelkészi elnökét.