Nyitókép: forrás: vlv.hu

Megszólalt a tüdőembóliából felépült koronavírusos vízilabdázó

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2020. október 21. 07:52
Tóth Kristóf fertőzöttsége első két hetében mindössze köhécselt és kapart a torka, mígnem jött "a szúrás a mellkasban". Idén már aligha játszik.

Túlvan a koronavírus okozta egészségügyi problémák nehezén Tóth Kristóf, az OSC vízilabdázója.

"Kettős érzéseim vannak. Eléggé rossz, hogy nem lehetek ott a csapattal, viszont az egy jó dolog, hogy újra láthatom őket és jobban vagyok" - értékelte röviden helyzetét az InfoRádióban Tóth Kristóf.

Ismert, az OSC-t nagyon érzékenyen érintette a koronavírus-járvány, több meccset halasztania is kellett a csapatnak, Tóth Kristóf mellett pedig Burián Gergelyt is komolyabban ledöntötte a lábáról a betegség.

"Majdnem hathetes procedúra volt.

Az első két hét még nem volt olyan durva, torokfájás, pici köhögés volt jelen, két hétig karanténban voltam, de nem produkáltam vészes tüneteket,

viszont a harmadik hetet megkezdve jelentkezett a tüdőembólia, kisebb-nagyobb fájdalmakkal, de az orvosok és ápolók rendbetettek, így szerencsére már kint vagyok" - folytatta Tóth Kristóf, akit igazán mélyen az érintett, amikor a kórházba szállítása előtt szúró fájdalom jelentkezett a mellkasában.

Az újbudai pólós azt mondta, a következő időszak orvosi vizsgálatai és egy hosszabb rehabilitáció után várhatóan az év elején csatlakozhat társaihoz és folytathatja pályafutását.

"Nehéz folyamat lesz felépíteni azt a szintet, ahol én abbahagytam, másfél hónapja vízbe sem voltam. Izomzat és állóképesség terén is borzalmasan nehéz lesz" - vélekedett a sportoló, akinek most jelszava: az óvatosság.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Túlvan a tüdőembólián és a Covidon a vízilabdázó
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást