Nyitókép: Pixabay

Már lehet foglalni ötezer forintért Covid-vakcinát

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2020. szeptember 4. 13:55
Az ezt ígérő cég viszont átmenetileg törölte az ezzel kapcsolatos hirdetését - Kámány Roland, a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ügyvezetője azt is megmondja, miért.

Ötezer forintért lehet előfoglalni a még nem létező koronavírus-védőoltást a Nemzetközi Oltóközpontban, amelynek honlapjáról azonban pénteken váratlanul eltűnt az erről szóló hirdetés.

Az InfoRádió Kámány Rolandtól, a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ügyvezetőjétől kért magyarázatot az akcióra, illetve annak felfüggesztésére.

"Közel 12 éve foglalkozunk a nemzetközi utazási védőoltások tanácsadásával, beadásával. Több orvoskollégával, asszisztenssel végeztük ezt a tevékenységet. Kizárólag az motivált bennünket ebben az üzletágban, hogy egészséges emberekkel foglalkozzunk, de csak a Covid-19 megjelenéséig volt erre lehetőségünk" - idézte fel a korábbiakat Kámány Roland.

A járvány azonban az ő forgalmuk 80 százalékát is eltörölte, az utazások megszűntek.

A karantén leteltével elkezdtek gyorstesztek forgalmazásával foglalkozni, illetve különböző gyógyszercégekkel is kapcsolatban állnak.

"A kutatásokból lehetett látni, hogy előbb-utóbb lesz vakcina, de azt is, hogy a kapacitások végesek.

Nyilvánvalóan az állam, ha megjelenik egy védőoltás, akkor elsősorban a veszélyeztetett csoportokat oltja,

az átlagemberek számára az oltás rövid távon nem biztos, hogy elérhető lesz. Ha igen, akkor is fizetős lesz" - ecsetelte.

Az előfoglalás azt teszi lehetővé, hogy akik előfoglaltak, ők kapnak először oltást a korlátozott készletekből. Állami megbízásokat nem hajtanak végre, tehát az nem fordulhat elő, hogy ezen a kft.-n keresztül oltasson az állam pénzért.

Aki más úton-módon vakcinához jut majd, azoknak visszafizetik a pénzt,

és törlik a rendelését vagy beszámítják más szolgáltatásba.

A felhívás törlését azzal magyarázza, hogy egy szélesebb körű, pontosított információval ellátott hirdetést tehessenek közzé a régi helyén.

A kft. két magánszemély kezében van, piaci alapon tevékenykedik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nemzetközi Oltóközpont - pénzért előfoglalt Covid-vakcina
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást