Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Csütörtökön 11 órakor az operatív törzs tájékoztatója – élőben az InfoRádióban és az Infostarton

Infostart
2020. április 9. 09:01
Csütörtökön is a már megszokott időben, délelőtt 11 órás kezdett adnak tájékoztatást a koronavírus-járvány legújabb fejleményeiről. Szintén csütörtökön, várhatóan a délutáni órákban jelenti be a koronavírus elleni védekezés további lépéseit a miniszterelnök.

Mint ismert, újabb 85 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést Covidd-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma a csütörtöki napon. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Ezzel 66 főre emelkedett az elhunytak száma. 96 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A koronavírussal kapcsolatos intézkedések részleteiről és az aktuális egészségügyi helyzetről az operatív törzs sajtótájékoztatóján számolnak be délelőtt 11 órától, valamint megválaszolják a sajtó kérdéseit. A bejelentéseket élőben közvetít az InfoRádió – a netes adás itt hallgatható –, az Infostarton pedig folyamatosan frissülő cikkben tudósítunk.

Ezt követően várhatóan

a délutáni órákban jelenti be a koronavírus elleni védekezés további lépéseit a miniszterelnök.

Kovács Zoltán kormányszóvivő korábban közölte: Orbán Viktor részt vesz az operatív törzs reggeli ülésén, majd virológusokkal, járványügyi szakértőkkel egyeztetve jelenti be azokat az intézkedéseket, amelyeket a húsvéti ünnepek előtt szükségesnek tart a kormány.

A kijárási korlátozást Orbán Viktor március 27-én jelentette be a Kossuth rádióban, március 28-án vezették be, és jelenleg április 11-ig, nagyszombatig hatályos.

MindenInfostartt-cikk a koronavírusról itt olvasható!