Nyitókép: Pixabay.com

Azonnai vizsgálat a gyermekotthonban történt kegyetlenkedés ügyében

Infostart
2020. január 10. 14:51
Azonnali vizsgálatot indított az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára a kaposvári gyermekotthonban történt brutális bántalmazás ügyében.

Mint arról az Infostart is beszálmolt: a közösségi médiában tűnt fel egy felvétel, amelyen egy tinédzser korú fiú gátlás nélkül üti és rúgja – feltehetően – a szobatársát, miközben a videót készítő harmadik társuk nevetgélve kommentálja az történteket.

Az esettel kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében tudatta: a szociális ügyekért felelős államtitkárnak 2020. január 10-én 0.13 órakor jutott a tudomására a közösségi médiában megjelent, a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban történt bántalmazásról szóló videofelvétel.

Mint írják, a legrövidebb időn belül belső vizsgálatot rendelt el és a gyermekvédelmi intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatójától, Benedek István Zsolttól azonnal tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasította.

A kaposvári gyermekotthonban már évekkel ezelőtt is komoly jogsértésekről, a gyerekek mozgásának jogellenes korlátozásáról lehetett olvasni egy ombudsmani jelentésben, valamint, hogy a gyerekek között milyen terrorviszonyok uralkodnak.