Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Terítéken a Normafa, ma egyeztet Karácsony Gergely és Pokorni Zoltán

Infostart / MTI
2019. november 18. 06:20
Korábbi közleményében a hegyvidéki önkormányzat azt írta, továbbra is nyitottak minden olyan józan, tárgyszerű vélemény meghallgatására, amely a Normafa rendbetételéről szól, bárkitől is érkezik.

A hegyvidéki önkormányzat közleménye szerint a tervek között szerepel a jelenlegi, erdőterület besorolású övezetben levő parkoló és a szintén a környezetet károsító buszforduló a Normafa-gerinctől távolabb kerüljön.

A fogaskerekű vasút teljes megújításának és meghosszabbításának tervén a kerületi önkormányzat már évek óta dolgozik. A tervek elkészültek, a több mint száz szükséges engedély nagy része megvan, forrást kell találni, amiben az önkormányzat számít a fővárosi vezetés támogatására.

"A szombati tüntetés ismét arról győzte meg a Normafa megóvása, rendbetétele iránt elkötelezetteket, hogy a pártpolitikai acsarkodásnak nincs helye a Normafán, és bízunk benne, hogy ez nem fog folytatódni, hiszen mindannyiunk közös érdeke a Normafa rendbetétele, a természet megóvása" - közölte a XII. kerület önkormányzata.

Karácsony Gergely főpolgármester éppen egy hete beszélt az ügyben Pokorni Zoltánnal, erről a közösségi oldalán egyebek között azt írta: "abban nincs köztünk vita, hogy javítani kell a közösségi közlekedést a Normafára."