Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Megszólalt a kispesti polgármester a korrupciógyanús ügyben

Infostart
2019. október 10. 17:27
Gajda Péter kispesti polgármester mandátuma visszaadására szólítja fel Lackner Csaba önkormányzati képviselőt, ha valóban ő szerepel a kiszivárgott képi és hangfelvételeken.

Néhány nappal ezelőtt a Magyar Nemzet és a HírTV birtokába jutottak képi és hangfelvételek, amelyeken állítólag Lackner Csaba látható, amint fehér port tartalmazó zacskót lóbál, annak tartalmát pedig később egy tányéron kezdi el kiporciózni bankkártyája segítségével. A kispesti szocialista önkormányzati képviselő arról is beszél, hogy "aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza."

Az ügyben először szólalt meg Gajda Péter polgármester, akit szintén többször megemlít párttársa a felvételeken.

„Péntek óta rágalomhadjárat zajlik a kispesti önkormányzat és ellenem. Nyilván nem esik jól, de az összes olyan vád, amely engem korrupciós ügyekbe kever, valótlan. Meg is tettem a szükséges jogi lépéseket, feljelentést tettem rágalmazásért és becsületsértésért” - mondta a Népszavának.

Az MSZP-s politikus kiemelte: ha bizonyíthatóan Lackner van a felvételeken és még kokaint is fogyasztott, akkor

felszólítja, hogy adja vissza a mandátumát és távozzon a közéletből.

Hozzátette ugyanakkor, hogy még nem érte el a képviselőt, nem tudott vele beszélni.

Az ügyről kérdezték Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltet is. A politikus azt mondta, hogy Gajda Péter kispesti polgármester felelősséget vállalt a csapatáért, és ha a polgármester úgy érzi, hogy ebben az ügyben lépni kell, akkor lépni fog.