Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Karácsony Gergelynek van elképzelése arról, ki rögzítette a felvételt

Infostart
2019. szeptember 26. 22:26
Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje ugyanakkor biztos abban, hogy nem az vette fel a csütörtökön kiszivárogtatott beszélgetést, akivel a diskurzust folytatta - mondta a politikus az ATV esti műsorában.

Karácsony Gergely az Egyenes Beszédben a hangfelvételről azt mondta: egy magánbeszélgetést folytatott, márpedig a barátaival az ember más hangnemet is megenged magának.

"Nem gondoltam azt – és ez egy hiba -, hogy ott tart ma Magyarország, hogy egy ellenzéki politikus még a barátaival sem oszthat meg dolgokat" - fogalmazott a politikus.

A felvétel végén Tóth Csabáról, az MSZP zuglói elnöke kerül szóba, róla Karácsony azt mondja, hogy mindig is rossz viszonyban álltak. A beszélgetőtársa megkérdezi, igaz-e, hogy megfenyegette a polgármester családját, mire ő így felel: "Ne viccelj. Többször."

Karácsony Gergely erről az ATV-ben azt mondta ő a felvételen nem beszélt Tóth Csabáról a fenyegetés kontextusában, és a felvételt úgy vágták össze, hogy úgy tűnjön, mintha azt állítaná, hogy a zuglói szocialista politikusról beszélne, pedig ez nincs így.

Tóth Csaba minderről több fórumon is úgy nyilatkozott, nincs konfliktusa Karácsonnyal, aki "sehol nem állítja, hogy ő bármikor megfenyegette volna."

Karácsony Gergely korábban közölte, feljelentést tesz a róla kiszivárogtatott hangfelvétel miatt, amelyet manipuláltnak tart.