Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A kormány maffiaviszonyokat emleget, az ellenzék szerint az összefogást akarják szétverni

InfoRádió
2019. szeptember 26. 22:06
A kormány szerint az ellenzéki pártok rossz viszonyát mutatja be a csütörtökön nyilvánosságra került hangfelvétel Karácsony Gergely beszélgetéséről, az ellenzék viszont egységesen a Fidesz érdekeit látja az ügy hátterében.

Titkosszolgálati felvétel helyett úgy tűnik, az MSZP és a Párbeszéd politikusai felveszik az egymás közötti beszélgetéseket - reagált a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a csütörtökön kiszivárogtatott hangfelvételre, amelyen Karácsony Gergely a szocialisták zuglói alapszervezetével megromlott viszonyáról és más ellenzéki polgármesterjelöltek esélyeiről beszélt. Gulyás Gergely, szerint maffiaviszonyok vannak a baloldalon.

Hollik István kormányszóvivő később az M1-en arról beszélt, hogy az ellenzék főpolgármester-jelöltjéről kiszivárgott hangfelvétel alapján egyértelműen kiderült, alkalmatlan a tisztségre. Mint mondta, ha Karácsony Gergely a saját támogatóival, a saját szövetségeseivel ilyen viszonyban van, ilyen stílusban, ilyen modorban beszél velük, egyértelművé teszi, hogy alkalmatlan.

A felvételen egyebek között a zuglói szocialisták korrupciójáról beszélt, és felemlegette, hogy Tóth Csaba XIV. kerületi MSZP-s politikus megfenyegette a családját. Gy. Németh Erzsébetről, a DK polgármesterjelöltjéről azt mondta, az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben megnyerje a választást. Horváth Csabáról, az MSZP zuglói polgármesterjelöltjéről úgy fogalmazott, tudja hol a határ, miért jár börtön és miért nem.

Tóth Csaba, az MSZP Zuglóban megválasztott országgyűlési képviselője, akire a hangfelvételen is utaltak, az Indexnek és az Origónak is azt mondta, nincs konfliktusa Karácsony Gergellyel. Szerinte a zuglói döntések közösek, ezért mindenkinek vállalnia kell értük a felelősséget.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke szerint a manipulált hangfelvétel egyértelműen a kormánypártok érdekeit szolgálja. Mint momdta, a felvétel akkor került elő, amikor a Fidesz és Tarlós István menekül a vita elől, Gulyás Gergely pedig forráselvonással fenyegeti meg a budapestieket.

Gy. Németh Erzsébet, a DK polgármesterjelöltje megerősítette, hogy kiállnak Karácsony Gergely mellett. Soproni Tamás, a Momentum terézvárosi polgármesterjelöltje pedig úgy fogalmazott, hogy a hangfelvétellel a kormány szét akarja verni az ellenzéki összefogást.

Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke az Origónak úgy vélekedett, a választási kampány hátralévő részében még legalább száz ehhez hasonló kreált felvétel, ügy fog napvilágot látni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Karácsony Gergely - kormány és ellenzéki reagálások
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást