Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kovács Zoltán az új összefogásról: "átalakulás lesz"

Infostart
2019. május 26. 19:43
Nagy bejelentéssel készül Orbán Viktor kedden az EP-választások eredményeire reagálva - jelezte az InfoRádióban Kovács Zoltán nemzetközi ügyekért felelős kormányszóvivő.

Csak a demokrácia ünnepeként lehet értékelni a magas részvételt - értékelt a kormány nemzetközi szóvivője az InfoRádióban. Kovács Zoltán elmondta, megvan a tétje az EP-választásoknak, a múltban ők erről is beszéltek; a kormány felhívta a figyelmet, hogy sorfordítóak ezek a választások.

Az eddigi nyugat-európai exit pollokra reagálva azt mondta, óvatosan kell elemezni az eredményeket, "a választásokat idehaza kell megnyerni, és nem a közvélemény-kutatásokat és az előrejelzéseket kell figyelni".

Megköszönte a választóknak, hogy urnákhoz járultak.

Szerinte meglepetéssel zárulnak a választások Európa-szerte.

Abba

nem kívánt belemenni, hogy a nemzeti radikálisokkal kíván-e a Fidesz összefogni az új EP-ben, annyit elmondott: "átalakulás lesz".

Kedden EU-csúcs lesz, akkor reagál Orbán Viktor az eredményekre nemzetközi szinten - erősítette meg a korábbi híreket Kovács Zoltán, elismerve, hogy az Európai Bizottság elnökének személyére való jelölés joga az Európai Tanácsé,

de a csúcsjelölti rendszer nem kötelez senkit semmire. Orbán Viktor nagy bejelentéssel készülhet.

Percről percre tudósításunkat itt olvashatják.