Nyitókép: Pixabay

Új fejlemény a patkányirtás ügyében

Infostart / MTI
2019. április 30. 17:46
Budapesten még a héten megkezdődhet az intenzív patkányirtás, miután a fővárosi közbeszerzési bizottság elfogadta az irtásra vonatkozó szerződésmódosítást.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes elmondta, hogy az intenzív beavatkozás a Nemzeti Népegészségügyi Központ által meghatározott területeken kezdődik.

Ez tíz belső kerületet, a nagy pályaudvarok környékét és a kiemelt közterületeket jelenti.

Emlékeztetett arra, a Fővárosi Közgyűlés azután bízta meg közbeszerzési eljáráson a patkánymentesítést jelenleg végző konzorciumot, hogy 2018 nyarán lejárt a Bábolna Bio ötéves megbízása. Aláhúzta, a közgyűlés decemberében azért teremtette meg a pénzügyi lehetőségét egy intenzívebb irtásnak, mert a kormányhivatal népegészségügyi főosztálya ezt szükségesnek jelezte. Ez a konzorcium alapszolgáltatásai feletti többletfeladatokat jelent egy esetleges patkányinvázió megelőzése érdekében - mondta a főpolgármester-helyettes. Hozzátette: alaptalanok a konzorcium alkalmatlanságáról szóló vádak, az ugyanis jól látja el a feladatát.

Közölte, az elmúlt pár hónapban a Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával elkészítettek egy olyan tervet, amelynek eredményeképpen megkezdődhet az intenzív irtás.

Szeneczey Balázs kiemelte, a vállalkozó ennek során nem használja ki a közgyűlés által rendelkezésére bocsátott teljes keretösszeget, a nyolc hónapig tartó első ütem költségvetése ugyanis annak mintegy fele, 300 millió forint.