Nyitókép: MTI/Kovács Sándor

Nyilvánosságra kerül a fővárosi fejlesztések listája

Infostart
2019. március 8. 10:59
Tarlós István főpolgármester elmondta, mikor és hogyan teszik közzé a fővárosi, valamint a fővárosi-állami beruházások listáját.

Tavaly novemberben, Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a kormányfő jelenlétében jelentette be Tarlós István, hogy a rendezvény előtt aláírták a "tekintélyes horderejű és széleskörű" megállapodást, amelynek eredményeképpen "a főváros forrásbiztosítási lehetőségei előremozdulnak". A 15 pontból álló megállapodásnak része volt a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozása.

Később azt mondta, hogy körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel kötött megállapodás.

Idén februárban, a nagyberuházásokról szóló tárgyalásokon az is kiderült, hogy létrehoztak egy közbeszerzési törvény módosítását előkészítő munkacsoportot. Tarlós István javasolta a jogszabály, mert az most "károkat okoz, hasznot nem hoz, a folyamatokat lassítja”.

A főpolgármester pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában azt közölte, hogy a főváros honlapján, a budapest.hu oldalon

március 21-én közzéteszik a budapesti fejlesztésekről szóló projektlistát. Ez tartalmazza majd a 2010-ig megvalósult, a folyamatban levő és a tervezett beruházásokat.

Külön csoportként teszik majd közzé az állam és a főváros közös beruházásait.