Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Újabb fejlemény a lábatlani tömeges rosszullétek ügyében

Infostart
2019. február 6. 12:10
Felfüggesztették a közétkeztető cég működését.

Mintegy kétszáz embert érintett Lábatlanban a hányással és hasmenéssel járó fertőzés. Mint azt megírtuk, a Zengő óvoda és bölcsőde két telephelyén nyolcvan gyerek és a dolgozók fele, az Arany János általános és művészeti iskolában pedig százöt gyerek hiányzott, és valamennyien szombat reggelre lettek rosszul.

Az eset miatt szerdáig rendkívüli szünetet rendeltek el az általános iskolában, és a két óvodában is, és a hivatalok is vizsgálatokat kezdtek.

Dinnyés István polgármester közölte, hogy

a kormányhivatal felfüggesztette a közétkeztetést végző helyi étterem, mint szolgáltató működését.

„A felfüggesztés idejére új szolgáltatót kellett keresnünk a pótlására. Csütörtöktől ismét lesz tanítás az iskolában és újra kinyitnak az óvodák, az intézményi közétkeztetést a Gondozási Központban, a Lábatlani Zengő Óvoda és Bölcsőde két telephelyén és a Lábatlani Arany János Általános és Művészeti Iskolában a megszokott rendben a nagysápi Granárium Központ biztosítja, amíg szükséges” - írta a városvezető a LábatlaNews Facebook-csoportban a kemma.hu beszámolója szerint.

Hozzátette: a szakhatósági vizsgálatok eredményéről haladéktalanul tájékoztatja az érintetteket.

A kormányhivatal nemcsak a közétkeztetést végző kft-nél, hanem az intézmények tálalókonyháiban is helyszíni ellenőrzést végzett, az érintett dolgozóktól mintát vett, illetve megkezdték az orvosoktól kapott beteglista feldolgozását, valamint hogy az ételminták laborvizsgálata is megkezdődött.