Szerdán kezdi kézbesíteni a nyugdíjakat a Magyar Posta - a nap hírei

Infostart / InfoRádió
2019. január 13. 21:18
Megalakult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének sztrájkbizottsága. Sztrájkolnak kedden a frankfurti és a hamburgi repülőtér biztonsági dolgozói.

Január 16-án, szerdán kezdi kézbesíteni a nyugdíjakat a Magyar Posta - közölte a Magyar Államkincstár. A szervezet közleményében közölte: a bankszámlákra érkező nyugdíjakat már pénteken elutalta.

Megalakult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének sztrájkbizottsága A testület azt szeretné elérni, hogy a sztrájktörvény keretei között kényszeríthessék egyeztetésre a kormányt. Szűcs Tamás PDSZ-elnök a Népszavának elmondta: a cél továbbra is az, hogy egy közös szakszervezeti sztrájkbizottság jöjjön létre, így várják a többi érdekvédelmi szervezet testületének megalakulását.

Az idén bizonyos betegségek után már adókedvezmény jár - mondta el az InfoRádiónak az Együtt Könnyebb Női Egészség Alapítvány munkatársa. Salamon Adrienn közölte: kedvezmény vehető igénybe az endometriózis, a méhnyak- mell- és petefészekrák, a here- és prosztatarák után is.

Tavaly év végére 40 százalékra emelkedett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája - közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott. Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta, a kormány a tervezéstől kezdve bevonja a fogyatékosügyi szervezeteket az őket érintő kérdésekben.

Az emlékezés az ismétlődés legjobb ellenszere - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a málenkij robot évfordulója alkalmából. Rétvári Bence Nagymaros, Kismaros és Zebegény közös megemlékezésen felidézte: a 3 településről néhány nap alatt 500, Magyarországról pedig néhány hónap alatt csaknem 800 ezer embert hurcoltak kényszermunkára a Szovjetunióba.

A frankfurti és a hamburgi repülőtérre is sztrájkot hirdetett keddre a biztonsági dolgozók szakszervezeti szövetsége. A frankfurti légikikötőben hajnali 2 órától este 8 óráig tart a munkabeszüntetés. Hamburgban egész napos lesz a sztrájk. A munkabeszüntetés miatt járatkimaradások és késések lehetnek.

Európa több országában is gondokat okoz a nagy mennyiségű hó. Ausztriában és Németországban eddig 13 halottja van az egy hete tartó havazásnak. Romániában és Ukrajnában is fennakadást okozott a nagy mennyiségű hó.

Lemondott a görög védelmi miniszter a macedón névvita miatt. A tárcavezető visszahívta pártjának 6 miniszterét is a kormánykoalícióból. A kabinet a távozó politikus pártjának, a Független Görögöknek a támogatásával rendelkezik szűk többséggel a parlamentben.