Nyitókép: MTI/EPA/Filippo Venezia

Levélben kért bocsánatot a veronai halálbusz sofőrje

Infostart
2018. november 8. 11:03
Néhány sor mindössze a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának küldött levél, amit megdöbbentőnek tartanak a balesetben elhunyt diákok szülei.

„Mivel a sítúrát az Önök iskolája szervezte, Önnek szeretném ezúton kifejezni őszinte részvétemet a balesetben elhunyt diákjaik és tanáraik, illetve felnőtt hozzátartozóik miatt. Kérem, belátása szerint tolmácsolja ezt a hozzátartozók felé” – fogalmaz a buszsofőr a gimnázium igazgatójának címzett levelében, amit a Bors közölt.

A címzett, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója elküldte a levelet az érintett szülőknek, akik megdöbbentőnek tartják, hogy a buszvezető, aki egyébként a balesetben maga is súlyosan megsérült, ennyivel elintézte a dolgot.

A sofőr ír arról, hogy a baleset után hónapokkal tudta csak meg, mi történt tavaly januárban Veronában, hogy a szerencsétlenség 11 gyermek és 6 felnőtt életét követelte. A szerencsétlenségről az Infostart is többször írt, itt, itt és itt is talál cikkeket a fejleményekről.

Időközben kiderült, hogy eredetileg nem is ennek a sofőrnek kellett volna vezetnie a buszt, csak az utolsó pillanatban döntöttek úgy, ő és a szerencsétlenségben elhunyt Kalmár István indulnak el közösen az útra. A Borsnak egy informátor azt mondta, cégen belül is többen azt gondolták, hogy ezt a két sofőrt nem szabad összeültetni az egészségi állapotuk miatt.