Nyitókép: Marjai János

Kutyacsip-leolvasó már az ország 124 benzinkútján

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2018. október 21. 10:21
Több mint száz kutya talált "haza" a benzinkutakon felszerelt kutyachip-leolvasó segítségével - tudta meg az InfoRádió a Mol szóvivőjétől.

Idén május óta a Vigyél Haza Alapítványnak is köszönhetően országszerte 50 Mol töltőállomáson helyeztek el kutyachip-leolvasókat a pénztáraknál.

"Az alapítvánnyal közösen ügyeltünk arra, hogy olyan helyekre kerüljenek leolvasók, ahol sok a kóbor kutya" - fogalmazott az InfoRádiónak Apáti-Tóth Kata, a Mol kommunikációs vezetője. Az eredmény meglepő volt,

három hónap alatt több mint száz elkóborolt kutyát vittek be az állomásokra,

és majdnem száz százalékukat sikerült azonosítani, így újra találkozhattak a gazdijukkal. A gazdára nem találó kutyákat néhány esetben örökbe fogadták a megtalálók, illetve menhelyekre vitték az állatokat.

Egyébként nem csak a Mol 50 kútján van ilyen lehetőség, országosan összesen 124 olyan töltőállomás van, ahol azonosítani lehet a kutyákat.

A rendszer működéséről Apáti-Tóth Kata azt is elmondta, hogy még csak közel sem kell vinni a kóbor kutyát a számkódleolvasóhoz, így ez a felismerő eljárás nem veszélyes.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Sikeres a kutyacsip-leolvasó a benzinkutakon
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást