Veszélybe került Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megállapodása – lapszemle

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. szeptember 28. 07:48
A Népszava szerint veszélybe került Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megállapodása. A számítógépes és online bűnözéssel foglalkozó hálózat alakult az Országos Bírósági Hivatalban – írja a Magyar Idők. A Portfolio cikke szerint sikerült megállapodnia a TV2-nek és a Magyar Telekomnak. Az állam bevételei nőnek, míg az adók csökkennek – áll a Magyar Időkben. Kína a világ legnagyobb baromfihús-fogyasztója – állítja az agrarszektor.hu. A Portfolión arról lehet olvasni, hogy jelentősen lazultak a lakossági energiahatékonysági hitel feltételei.

A Népszava arról ír, hogy veszélybe került Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök alig két hónapja, Oroszországban megkötött megállapodása, amely szerint legkésőbb 2019. október 27-én kell megkezdődniük a Paksi Atomerőmű bővítési munkálatainak. Ennek több jele is van. Az MFOR üzleti hírportál vette észre, hogy még a felvonulási épületekre kiírt tenderen is későbbi határidő szerepel: egyebek mellett egy 100 fős üzemi étkezdét és egy konyhát kellene megépíteni, a munkálatok tervezett kezdete 2019. március 30., a határidő pedig 2020. május 30. – ezekhez képest nagyon rövidnek tűnik a 2026-os tervezett üzembe helyezésig rendelkezésre álló idő.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy a számítógépes és online bűnözéssel foglalkozó hálózat alakult az Országos Bírósági Hivatalban, egyre több ugyanis az olyan bűncselekmény, amelyet a virtuális térben követnek el. A bírákból és informatikusokból álló szakmai csoport célja, hogy felkészüljenek a kibertér kihívásaira.

A Portfolio arról közöl cikket, hogy hosszú ideig tartó egyeztetés után sikerült megállapodnia a TV2-nek és a Magyar Telekomnak arról, hogy a többek között a spanyol liga és a Bajnokok Ligája meccseit is sugárzó Spíler2 bekerüljön a Magyar Telekom kínálatába.

Az állam bevételei nőnek, míg az adók csökkennek – erről a Magyar Idők írt. A pénzügyminiszter-helyettes Tállai András a lapnak azt mondta, idén eddig 350 milliárd forinttal érkezett nagyobb összeg az államhoz a legfontosabb adókból, mint tavaly. A lap szerint hétezerkilencszázmilliárd forintra tett szert az állam az esztendő első nyolc hónapjában a legfontosabb közterhekből, vagyis a társasági és a jövedéki adóból, az áfából, a járulékokból, a szociális hozzájárulási adóból, valamint a személyi jövedelemadóból.

Az agrarszektor.hu arról közöl cikket, hogy Kína a világ legnagyobb baromfihús-fogyasztója, ám egyre kevesebb importra szorul ebből a termékből. Mégis örvendetes, ha a magyar exportőrök számára megnyitja a kapuit, ez a hazai termelőknek több százmillió dolláros bevételi lehetőséget jelent.

A Portfolión arról lehet olvasni, hogy jelentősen lazultak, az építőipari életszerűség és a kisebb társasházban élő magánszemély pályázók igényei felé mozdultak el a lakossági energiahatékonysági hitel feltételei egy új módosítással, amely szabályok október 4-től lépnek hatályba és már a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell őket. A Pest megyén kívüli térségnek szóló 105,2 milliárdos hitelkeretnek már nem a negyedét, hanem a felét lehet társasházi és lakásszövetkezeti energiahatékonysági és megújuló energiás projektjeire felhasználni, ennek érdekében több szabály is módosult.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást