Túlzsúfolt börtönökbe kerülhetnek a hajléktalanok - lapszemle

Infostart / InfoRádió
2018. augusztus 2. 07:34
Népszerűek a magyar nők az emberkereskedelemben. Egyre igényesebb a magyar sörfogyasztó. Országos közlekedési tarifaközösség létrehozásán dolgozik a kormány.

Túlzsúfolt börtönökbe kerülnek a hajléktalanok – közli a Népszava. Október közepétől ugyanis hatvan napig tartó elzárással vagy hatszáznyolcvan órás közérdekű munkával büntethető az a fedél nélkül élő, aki huzamosabb idő után sem hajlandó rendőri felszólításra távozni a közterületről. A lap szerint sokat elárul a Belügyminisztérium felkészültségéről, hogy azt ígéri: „lakóhelyükhöz közeli büntetésvégrehajtási intézetekbe” küldik az otthontalanokat.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy népszerűek a magyar nők az európai emberkereskedelemben. A 18 és 25 év közötti nőket főképp Hollandiába, Svájcba, Németországba vagy az Egyesült Királyságba viszik. Az áldozatok legtöbbször a könnyű pénzszerzés miatt vagy a párjuk – valójában futtatójuk – kérésére indulnak útnak – nyilatkozta a lapnak Szabó Szonja, a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója.

A Világgazdaság szerint egyre igényesebb a magyar sörfogyasztó. Az első fél évben 3,6 százalékkal nőtt a magyar sörpiac, a bővülés mértékénél szembetűnőbb azonban a belső átrendeződés: január és június között a prémiumsörök forgalma 30 százalékkal ugrott meg, a szuperprémium termékek iránti kereslet pedig 50 százalékkal.

Országos közlekedési tarifaközösség létrehozásán dolgozik a kormány, hogy a távolsági autóbuszokon, a vonatokon és a városi járműveken egyetlen jeggyel lehessen utazni – mondta a Magyar Időknek Mosóczi László. Az innovációs tárca államtitkára úgy vélte, hogy első körben nem szükséges egyetlen cégcsoportba összevonni az állami közlekedési vállalatokat.

A Népszava arra hívja fel olvasói figyelmét, hogy több mint félmillió lakás vagy ház áll üresen az országban, jellemzően a kistelepüléseken egyre több az elhagyott ingatlan, a szakemberek szerint hasznosításukra átfogó állami programra lenne szükség, így megoldhatóak lennének a szociális lakásproblémák. A különféle felmérések alapján nagyjából az üres lakások háromnegyede hasznosítatlan – teszi hozzá a lap.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást