eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Németország: hová vezet a bizonytalanság? Prőhle Gergely, Inforádió, Aréna

2024.02.14. 17:29
A műsor támogatója a HOLD - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta.

Hová vezet a bizonytalanság a német politikában és a német gazdaságban? Mi ellen tiltakoznak a németországi gazdák? Miért tüntetnek a második legerősebb párt az AFD ellen? Mely német pártok gyengülését ​hozta az AFD erősödése?
Milyen a német kormányzópártok népszerűsége másfél évvel a választás előtt?
Mivel készül a német politika a közeli európai parlamenti választásra?
Milyen következményekkel jár a marihuana legalizálása Németországban, és kinek hoz ez a lépés szavazatokat? Mennyi ereje marad a német politikának a haderő fejlesztésére? Honnan lesz erre forrása, miután a német Alkotmánybíróság blokkolta a költségvetési átcsoportosítás lehetőségét? Hová települniek a német hadiipari cégek? Hová települnek át azok a német iparvállalatok, amelyek az orosz nyersanyagokra építettek? Miért van sikere mind a bal, mind pedig a jobboldalon az újonnan alakuló pártoknak? Mit tud Sarah Wagenknecht, a baloldal új sztárja? Miért nem a CDU-CSU profitál a kormány népszerűségének csökkenéséből?
Milyen következményekkel jár a német gazdaság visszaesése a vele kapcsolatban álló más gazdaságokra nézve?

Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója, korábbi berlini nagykövet az Inforádió Aréna c. műsorában 2024.02.14-én. Podcast.

×
×
×