eur:
389.36
usd:
362.54
bux:
68033.59
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Választás 2024: Lista, összefogás, különutak. Mráz Ágoston, Závecz Tibor, Inforádió, Aréna

2023.11.29. 19:07
Milyen választás lesz a 2024-es EP- és önkormányzati választás? Milyen eredmény születne most, 2023 év végén a közvélemény-kutatások alapján? MI változott a 2022-es tényleges eredményekhez képest? Mit mutatnak a kutatási adatok a Kétfarkú Kutya párt és a Mi Hazánk esetében? Ha ez így marad, ki küldhet 2024-ben EP-képviselőket Brüsszelbe? Miért nem ártott a Fidesz népszerűségének az elmúlt időszak magas inflációja? Milyen a miniszterelnök megítélése a közvéleményben?

Milyen témák határozzák meg a közbeszédet, a politikai agendát 2023 végén? Van-e szüksége a Fidesznek politikai innovációra? És az ellenzéknek? Miért használta a miniszterelnök kongresszusi beszédében olyan gyakran a „zöldenergia”-kifejezést? Fordulat vagy kiegészítés a zöld-tematika a Fidesz politikájában?

Milyen megállapodások születtek a 2024-es választások ügyében eddig az ellenzéki oldalon? Ki kivel fog össze kétoldalú alapon? Miért köt a DK több párttal is megállapodást? Miért nem működik együtt a DK-val a Momentum? Miért kritizálja kemény kifejezésekkel Donáth Anna a nyilvánosság előtt a tavalyi együttműködő partnerét, a DK-t, és miért kritizálják egyes momentumos polgármesterek a nyilvánosság előtt Donáth Annát? Zajlik-e belső küzdelem a párton belül? Ki a Momentum valós vezetője?

Listás választással választják-e ismét a Fővárosi Közgyűlés képviselőit a 2024-es önkormányzati választásokon? Lesz-e egy vagy több közös ellenzéki lista erre reagálva? Lesz-e több ellenzéki pártnak közös listája az EP-választáson? Ki lesz a főpolgármester-jelölt a kormánypártok és ki az ellenzék színeiben?

Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet és Závecz Tibor, a Závecz Research vezetője az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.08.28-án. Podcast.

×
×
×