eur:
388.61
usd:
360.44
bux:
68518.37
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az ellenzéki választók 70%-a összefogást szeretne az EP-választáson. Hiller István, Inforádió, Aréna

2023.10.08. 10:00
Milyennek látja az MSZP a magyar közoktatás helyzetét? Miért tartja túlzottnak és aránytalannak az oktatási rendszer központosítását? Hol jár több előnnyel mint hátránnyal a központosítás, és hol hátrányosabb? Mely önkormányzatok lennének képesek működtetni az iskoláikat? Mi az MSzP javaslata a finanszírozásra és fenntartásra? Rendbe teszi-e a pedagógusbérek kérdését az új sávos bérrendszer? Látja-e a pedagógus életpálya-modell fedezetét a költségvetésben az ellenzék? Mi a helyzet a brüsszeli pénzekkel? Elégséges feltétel-e a pedagógusok béremelése a közoktatás színvonalának emeléséhez? Mi kell még?

Milyen károkat okozott a világjárvány az oktatásban, elsősorban az alsótagozatosoknál? Milyen változásokat hozott az új egyetemi felvételi rendszer? Mi az MSZP álláspontja az egyetemi modellváltásról?

Milyen törvényjavaslatokkal készül az MSZP az őszi parlamenti időszakra? Mi a stratégiája a pártnak az EP-választásokra? Közös listára tesz-e majd javaslatot? A közös lista maximalizálná-e a az ellenzéki bejutók számát? Milyen érvek vannak a közös indulás ellen? Ha nincs közös lista, kit javasolna az MSZP listavezetőjének? Milyen mostani polgármestereket indít újra a párt? A párt vagy a személyiség fontos az önkormányzati választásnál? Ki lehet az ellenzéki főpolgármester-jelölt? Milyen feltételekkel támogatja az MSZP Karácsony Gergelyt?

Hiller István, az MSZP választmányi elnöke, korábbi pártelnöke, volt oktatási is kulturális minisztere, jelenlegi parlamenti képviselője Inforádió Aréna c. műsorában 2023.09.18-án. Podcast.

×
×
×