eur:
389.54
usd:
363.13
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hogyan alakul az infláció? Mik a népszámlálás első adatai? Vukovich Gabriella, Inforádió, Aréna

2023.06.11. 19:50
Hogyan számlája a KSH az inflációt? Milyen termékcsoportokból áll az inflációs kosár? Hányféle inflációs kosár van? Mikor változik a termékek köre? Mennyivel csökkent az elmúlt időszakban a pénzromlás üteme? Lehet-e 2023 végére egyszámjegyű az infláció?
Melyek a 2022-es népszámlálás eddigi adatai? Hány százalékát sikerült megszámlálni a magyar népességnek? Hogyan tudják kiegészíteni és validálni a gyűjtött adatokat a 15 nagy magyar állami adatbázis meglévő adataival? Mik az első, tisztán digitális összeírás tapasztalatai?

Hogyan alakultak a születésszámok az elmúlt évtizedben? Hogyan alakult a ki- és bevándorlás aránya? Mennyire öregedő a magyar társadalom? Hogyan alakul a gyermekkorúak aránya az elmúlt népszámlás óta? Hogyan alakult a népmozgalom az ország különböző részein? Mi a népesség nemek szerinti megoszlása, melyik korosztályban van több nő, melyikben van több férfi?
Mi derült ki a lakásállomány összeírásából, mennyit növekedett a magyar lakásállomány az elmúlt cenzus óta? Hogyan csökkent a laksűrűség, vagyis az egy lakásban lakók átlagos száma? Mennyi lakás van magántulajdonban? Mekkora az átlagos lakásméret? Mennyi az átlagos szobaszám? Milyen arányban vannak még vályog-építésű lakások? Hány helyen van vezetékes internet? Miért nem lesz soha többet ilyen népszámlálás? Milyen

Hogyan lesz a statisztika gyerekkori élmény? Honnan indult Vukovich Gabriella jogász 48 esztendős statisztikai pályafutása? Mi volt a szintén volt KSH-elnök édesapa hatása? Mit tart közel 13 éves elnöki időszaka legfontosabb eredményeinek? Mi lesz az ENSz Statisztikai Bizottságának elnöki pozíciójával?
Vukovich Gabriella, a KSH 2023. június 10-én leköszönő elnöke az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.06.08-án. Podcast.

×
×
×