Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A jobbikos Rig Lajos nagy bejelentést tett

Infostart
2022. április 5. 14:53
Kiszáll a politikából és visszatér az ápolói szakmába.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Tapolcát, Ajkát és Sümeget is magában foglaló Veszprém megyei 3. választókörzetben a Fidesz–KDNP színeiben induló Navracsics Tibor a szavazatok 51,47 százalékával nyert, megelőzve a jobbikos, de az ellenzéki Egységben Magyarországért pártszövetség színeiben induló Rig Lajost, aki 44,61 százalékot szerzett.

Az ellenzéki politikus 2015-ben egy időközi választáson már győzni tudott itt egy fideszes indulóval, Fenyvesi Zoltánnal szemben. Rig Lajos ezért komoly bejelentést tett egy helyi lapnak, a Tapolcai Médiának: végleg abbahagyja a politizálást.

„Visszatérek eredeti szakmámba és nyugdíjas koromig szeretnék ott is maradni” – idézi a 24.hu a szakápoló végzettségű férfi nyilatkozatát. Mint mondta, „rendkívül nehéz ellenféllel szemben” ért el akár büszkeségre is okot adó eredményt, ennek ellenére listáról sem akar beülni a parlamentbe.

Hozzátette: „jelen viszonyok között nem látok esélyt arra, hogy Navracsics Tibor ellenében, érdemben, eredményesen képviselhetném a körzetet. Hálásan megköszönve azok bizalmát, akik rám szavaztak, el kell fogadnom a választók többségének akaratát.

„Jövőbeli közvetlen elérhetőségeimet akár a városházán is megadják a hivatal munkatársai” – ígérte a politikai szerepvállalás minden formájától visszavonuló ellenzéki képviselő.