Nyitókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Elképesztő videót készített egy kaposvári asztrofotós - nézze meg!

Infostart
2018. november 4. 12:34
Két héten át fotózta az égboltot Namíbiában egy magyar fényképészekből álló csapat tagjaként a kaposvári Schmall Rafael. Az utazásról készült egy lélegzetelállító videó is.

A mostani világban majdnem mindenhol a mesterséges fények ragyogják be az égboltot – mondta a kaposvári asztrofotós, Schmall Rafael. – A városok szívéből csak néhány csillagot lehet látni. Legtöbb település a modern civilizációnkban már hatalmas fénykupolát rajzol az égre és emiatt a csillagos égbolt látványa is egyre jobban eltűnik majd. Vannak még a világban olyan helyek, ahol a fényszennyezés ismeretlen fogalom.

Az egyik ilyen délnyugat Afrikában található - írja a Sonline.

Namíbia ideális hely egy csodálatos csillagos égbolthoz. Távol a civilizációtól szinte horizontból kelnek a csillagok és abszolút szépen ragyog a több mint kétezer, szabad szemmel látható csillag az éjszakai égen. – A déli féltekén a Tejút és annak központjának látványa szinte agyonnyomja az embert – tette hozzá Schmall Rafael. – A galaxis fényében könnyen lehet tájékozódni, ha az ember szeme hozzászokik a sötétséghez. Aki tisztában van az északi égbolt látványával és először lát ilyet, neki mindenképp szinte alig hihető lesz a látvány.