Nyitókép: A győztes magyar női kézilabda-válogatott, jobbról Elek Gábor szövetségi kapitány (j3) a Magyarország - Spanyolország mérkőzés után a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Elek Gábor: neki fogunk menni a svédeknek

Infostart / Kaposi Dávid
2021. július 31. 16:19
A spanyolok elleni győztes találkozóval átszakadhatott a gát a női kézilabdacsapatnál.

A magyar női kézilabda-válogatott 29-25-re legyőzte a spanyolokat az olimpián, ezzel megőrizte az esélyét a negyeddöntőbe jutásra.

„Pénteken Danyi Gábor másodedző javasolta, és én is egyetértettem vele, hogy a védekezést teljesen az alapokra vigyük vissza. Ennyit változtattunk” – mondta a győztes meccs után Elek Gábor.

A szakvezető szerint a játékosok most csapatként viselkedtek, ami az elmúlt időszakban nem volt meg.

„Volt egy közös akarat, ez működött, voltak vezéreink hátul és elöl is, és kritikus pillanatban mindig valaki tovább tudta tolni a szekeret.

A nyitott védekezés elleni támadójátékunk sokáig döcögött, de ahogy megtaláltuk az ellenszert, el is dőlt a meccs” – fejtette ki, és hozzátette, azt lesz a kérdés, hogy ezt a stabilitást tovább tudja-e vinni a válogatott a folytatásra.

A magyarok továbbjutásának három feltétele van: hétfőn győzzék le a svédeket, a francia-brazil meccs ne végződjön döntetlenre és az oroszok nyerjenek a spanyolok ellen.

„Nyitok egy jósdát, de nem szoktam jól tippelni. Nehéz megmondani, hogy melyik a legnehezebb ebből a háromból, de abban vagyok a legbiztosabb, hogy a francia válogatott megnyeri a brazilok elleni meccsét.”

A magyar keret vasárnap videózással és edzéssel készül a svédek elleni meccsre, majd a találkozó délelőttjén is videós elemzés szerepel a programban.

„Megbeszéljük a feladatokat. Neki fogunk menni a svédeknek, nagyon szeretnénk nyerni.

Hihetetlen ajándéka lenne az életnek, ha sikerülne győzni és azzal tovább lehetne jutni, de erre fogunk készülni.

Talán átszakadt a gát, bár a svédek jó arcukat mutatják az olimpián.”

A szövetségi kapitány hozzátette, hogy a sérülések miatt fogy a keret és fáradnak is a játékosok, de a spanyolok ellen a 20 éves kislány (Vámos Petra) és Tomori Zsuzsanna oldotta meg az irányító feladatokat.

„Nekik fogunk menni, de hogy mire lesz elég, azt nem tudom. Az biztos, hogy nem készülünk befejezni a tornát.”